Koeltoren onderdelen

Uw koeltoren is een belangrijke investering. Het is van essentieel belang dat deze goed blijft werken en altijd in optimale conditie is. Maar hoe zorgt u daarvoor? Dat begint natuurlijk bij de juiste onderdelen. Alle afzonderlijke onderdelen van de koeltoren moeten optimaal functioneren, om te zorgen voor een goedwerkende koeltoren. En daar kunnen wij bij helpen.

Wij zijn Mr. GoodTower®, het officiële Nederlandse Service Center van Evapco. Wij werken al jarenlang met koeltorens en hebben door de jaren heen een schat aan ervaring opgebouwd. Daarnaast worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold, zodat ze op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Zo kunnen we een hoog kwaliteitsniveau waarborgen.

Kies voor originele onderdelen

Er zijn veel verschillende koeltoren onderdelen verkrijgbaar. Grofweg is hierin onderscheid te maken tussen originele onderdelen en imitatie-onderdelen. Om de goede werking van uw koeltoren te waarborgen, is het verstandig om zoveel mogelijk originele onderdelen te gebruiken. Dit voorkomt overmatige slijtage en extra reparatiekosten aan uw koeltoren.

Doordat originele onderdelen langer meegaan, kan het zijn dat een reparatie op de langere termijn ook voordeliger uitpakt. Dit is een belangrijke reden om niet te kiezen voor namaak. Uiteindelijk is het zaak om zo lang mogelijk te kunnen blijven profiteren van uw investering en daar helpen wij u graag bij. Bel met 085 00 69 169; we vertellen er graag meer over.

Vakkundige vervanging en onderhoud

Wij kunnen u niet alleen helpen bij het vervangen van verschillende delen van uw koeltoren, maar ook bij het onderhoud ervan. Regelmatig onderhoud is van groot belang; niet alleen voor een goede werking van de koeltoren, maar ook om te voorkomen dat zich vuil opstapelt. Denk bijvoorbeeld aan kalkaanslag of de groei van legionella.

Uiteraard is er in dat laatste geval nog meer dat u kunt doen: wat dacht u bijvoorbeeld van een legionella risico-inventarisatie? Als u één of meerdere koeltorens hebt, dan betekent dit dat u automatisch verplicht bent om dergelijke analyses uit te (laten) voeren. Dat kan bijvoorbeeld door onze legionelladeskundigen. Zij kunnen bovendien een praktisch beheersplan maken.

Legionella risico-inventarisatie

Koeltorens dienen de richtlijnen van AI-32 en ISSO 55.3 te volgen als het gaat om legionella. Deze regels zijn door de overheid opgesteld om te voorkomen dat de legionellabacterie zich ontwikkelt of verder verspreid. Via koeltorens kan dit laatste erg gemakkelijk; deze torens vernevelen water, dat vervolgens als een soort lichte mist verspreid wordt.

Via deze waternevel kunnen de bacteriën heel gemakkelijk in de lucht terechtkomen en op die manier ingeademd worden door mensen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Gemeenten zorgen er hiervoor al dat alle natte koeltorens op hun grondgebied geregistreerd zijn, eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van inventarisaties en het maken van beheersplannen.

Bel Mr. GoodTower® voor al uw koeltoren onderdelen

Als het gaat om het vinden en het plaatsen van alle juiste koeltoren onderdelen, is het zaak contact op te nemen met een professional. En daarvoor bent u bij Mr. GoodTower® aan het juiste adres. Wij weten precies hoe uw koeltoren in elkaar zit en welke onderdelen ervoor nodig zijn om te komen tot een goede reparatie of renovatie. Dat is iets waar u bij ons op kunt rekenen.

Mr. GoodTower® is niet voor niets het officiële Nederlandse Evapco Service Center: ons personeel is speciaal opgeleid in het repareren, reinigen en renoveren van koeltorens. Als u meer wilt weten over onze kwalificaties, ons dienstenpakket of wat we voor u kunnen betekenen, dan kunt u vandaag nog contact opnemen via info@good-tower.nl of 085 00 69 169.