Legionellabeheersing voor koeltorens door het Evapco servicecenter: Mr GoodTower®

Legionella is een vervelende bacterie en is de veroorzaker van veel mogelijke problemen. Mensen die in aanraking komen met legionella kunnen een griepachtige aandoening oplopen of zelfs een acute infectie aan de luchtwegen krijgen.

Als organisatie is het daarom extra belangrijk dat u legionella bestrijdt. Sinds 2004 is het zelfs wettelijk verplicht om een legionella beheersplan te hebben voor procesinstallaties zoals een koeltoren.

Mr. GoodTower® helpt u met professionele legionella bestrijding en beheersing voor koeltorens op maat. Wij zijn het enige officiële Evapco servicecenter in Nederland.

Ons stappenplan bestaat uit drie onderdelen:

  1. Risico inventarisatie
  2. Legionella beheersplan
  3. Periodieke analyse, reiniging en onderhoud

Wilt u ook een strijdplan tegen legionella voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar het nummer +31 (0)88 123 34 32. U krijgt in beide gevallen contact met een Evapco-specialist.

Risico inventarisatie

Er zijn veel verschillende scenario’s mogelijk die leiden tot een legionellabacterie in uw koelinstallatie. Alle mogelijke plekken en de daarbij horende risico’s op legionella moeten vakkundig worden onderzocht.

Koeltorens zijn erg vatbaar voor legionellabesmetting. Het is dus van groot belang om problemen voor te zijn. Tijdens een risico inventarisatie, ook wel een risicoanalyse genoemd, kijken onze specialisten naar alle mogelijke risico’s op het gebied van besmetting door de legionella bacterie.

Beheersplan: Alle maatregelen voor legionella bestrijding

De uiteindelijke bevindingen van de risico inventarisatie worden opgesteld in een beheersplan. Hierin wordt beschreven hoe risico’s op legionella zoveel mogelijk worden tegengegaan door periodieke maatregelen.

Elke maatregel die is opgenomen in het beheersplan moet worden bijgehouden door middel van rapportage met een logboek. Hiermee kunt u aantonen dat u de taken bekwaam heeft uitgevoerd.

Periodieke analyse, reiniging en onderhoud

Een goede inventarisatie en beheersplan is het startsein van de legionella bestrijding. Regelmatig reinigen en goed onderhoud zorgen uiteindelijk voor een schone en efficiënte koeltoren. Ook dit voeren wij indien gewenst voor u uit. Legionella krijgt op deze manier geen schijn van kans.

Extra tip: Waterbehandeling tegen kalk, corrosie en legionella

Met een goed waterbehandelingsprogramma beschermt u uw koeltoren of verdampingscondensor nog beter tegen kalk, corrosie en legionella. Het zorgt dus voor de beste bescherming van koeltorens van binnenuit.

Door onze samenwerking met Evapco en Solenis Inc. beschikken wij over hoogwaardige producten. Deze producten houden uw koeltoren of verdampingscondensor in optimale staat. Bekijk onze waterhandelingsproducten voor meer informatie.

Ga de strijd aan met legionella

Inventarisatie, beheersplan en periodieke maatregelen. Deze drie onderdelen zijn essentieel om legionella tegen te gaan.

We helpen u graag met professionele legionella bestrijding voor uw organisatie. Bel ons hiervoor via het nummer +31 (0)88 123 34 32 of stuur ons een bericht. U krijgt advies op maat van een Evapco-specialist.