Onderhoud en Vervangingen

Onderhoud & Vervangingen

Door Mr. GoodTower, voor alle merken koeltorens!

Onderhoud en vervangingen door Mr. GoodTower wordt voorafgegaan aan een inspectiebezoek. Na een inspectiebezoek kunnen wij beoordelen of er bepaalde reparaties, aanpassingen of specifiek gericht onderhoud uitgevoerd moet worden aan uw installatie en kunnen wij eventueel koeltorenonderdelen vervangen, zodat uw koeltoren of verdampingscondensor weer goed werkt. Deze Evapco-koeltorenonderdelen zijn ook toepasbaar voor andere merken koeltorens/verdampingscondensors.

Na een technisch onderhoud kunt u erop rekenen dat uw koeltoren weer maximaal en efficiënt functioneert en dat uw investering altijd optimaal blijft renderen.

Mr. GoodTower kan vanuit Den Bosch het technisch onderhoud van koeltorens in heel Nederland en daarbuiten verzorgen; Mr. GoodTower is rechtstreeks gelieerd aan Evapco en heeft hierdoor een International Netwerk. Onderhoud doen we uiteraard op uiterst vakkundige wijze voor alle merken koeltorens.

Onze medewerkers worden getraind door Evapco en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen om professioneel onderhoud uit te voeren. Te denken daarbij valt aan:

  • uitvoeren van trillingsmetingen;
  • verversen van tandwielkastolie;
  • vervangen/opspannen van V-snaren;
  • smeren van lagers;
  • controle van druppelvangers en koelpakketten;
  • controle van sproeinozzels;
  • controle van sproeibeeld;
  • diktemeting zinklaag.

Andere werkzaamheden die wij ook uitvoeren zijn het reviseren of vernieuwen van motorreductoren, het verlageren van ventilatoren en motoren. Zelfs  het coaten van koeltorens. Op die manier is de koeltoren weer voor lange tijd beschermd tegen externe invloeden. Een koeltoren wordt immers zowel aan de binnen- als buitenkant aan veel blootgesteld. 

Legionella risico-inventarisatie als service voor koeltorens

Mr. GoodTower is niet alleen hét adres voor het onderhouden van uw koeltoren, wij kunnen u ook helpen bij het uitvoeren van de wettelijk verplichte legionella risico-inventarisatie. Als eigenaar van koeltorens bent u hiertoe verplicht volgens AI-32. Wij voeren dergelijke risico-inventarisaties uit, geheel volgens de richtlijnen die zijn opgesteld in AI-32 en ISSO 55.3.

Hierbij kijken we onder meer naar de risico’s die u loopt en hoe deze beperkt of vermeden kunnen worden. In dit kader wordt een beheersplan opgesteld met beheersmaatregelen en eventuele aanpassingen die aan de installatie gedaan kunnen worden. Uiteraard wordt dit plan schriftelijk aan u gerapporteerd, zodat u hierin de juiste keuzes kunt maken en stappen kunt zetten.

Kennis van Koeltorens

Mr. GoodTower is het officiële Nederlandse Service Center van Evapco en vakkundig in reiniging en onderhoud van koeltorens. Met onze kennis en ervaring adviseren wij u graag zodat uw investering in uw koeltoren/verdampingscondensor het juiste resultaat levert.

Wij bieden u volledige professionele service die erop gericht is om uw installatie optimaal te laten draaien. Als u meer wilt weten over een technisch onderhoud of een inspectiebezoek voor uw installatie, dan kunt u contact opnemen via info@good-tower.nl of 085 00 69 169.