Waterbehandeling

Waterbehandeling, waarom?

Naast het reinigen en het technisch onderhoud van koeltorens verzorgt Mr. GoodTower ook de waterbehandeling van koeltorens/verdampingscondensors. Water veroorzaakt afzettingen zoals roest, kalk en organische vervuilingen in uw installaties. Waterbehandeling is noodzakelijk zodat uw koeltoren of verdampingscondensor ook van binnenuit optimaal beschermd is tegen deze afzettingen. Waterbehandeling voorkomt hiermee belangrijke problemen zoals corrosie en biologische groei. Samen met een door ons geselecteerde waterbehandelingsfirma hebben wij hiervoor een waterbehandelingsprogramma’s opgesteld.

Waterbehandelingsprogramma’s

1. Conventionele Waterbehandeling

  • Biociden om biologische groei te vermijden en de legionellabacterie te bestrijden;
  • Kalk- en corrosie inhibitoren om kalkaanslag en corrosie in de installatie te voorkomen;
  • Disperganten om biologische vervuiling in het systeem te voorkomen;
  • Doseerinstallaties en componenten, zoals regeltechniek, doseerpompen, doseervaten, lekbakken, geleidbaarheidsmeters, spuikleppen, watermeters etc.
 

2. Smart Shield

 
  •  Gesloten Koeltoren en Verdampingscondensor
    Smart Shield maakt gebruik van solide chemie die de verpakking, verzending en behandeling vermindert in vergelijking met vloeibare producten, waardoor een lagere CO2-voetafdruk wordt gegarandeerd. Vaste chemie elimineert ook het potentieel voor gemorste vloeistoffen. Smart Shield omvat alle componenten die nodig zijn voor een effectief waterbehandelingssysteem door de schaal, corrosie en microbiologische groei te beheersen.
  • Open Koeltoren
    Smart Shield maakt gebruik van tabletten die oplossen in een zijstroom van het koelwater. Een regelaar regelt de concentratie van de inhibitor en daarmee heeft u de zekerheid dat de koeltoren en verdampingscondensor vrij blijft van kalkaanslag en corrosie. Dit door Evapco ontwikkeld waterbehandelingssysteem zorgt voor een optimale bescherming van uw koeltoren en is uiterst zorgvuldig getest en beproefd.
 

3. Pulse Pure voor Gesloten Koeltoren en Verdampingscondensor

Pulse Pure biedt een compleet waterbehandelingssysteem voor uw verdampingskoelingapparatuur dat de milieueffecten die gepaard gaan met de productie, verzending, verwerking en opslag van chemicaliën aanzienlijk vermindert. Dit milieuvriendelijke alternatief maakt gebruik van gepulseerde elektrische velden om de microbiologische groei, schaal en corrosie te beheersen.Door het gebruik van zowel hoog- als laagfrequent magnetische golven wordt het kiemgetal van het koelwater gegarandeerd onder de 10.000 kVE/ml gehouden. Door deze techniek te combineren met de door Evapco ontwikkelde BioControlFeeder® wordt tevens de legionellagroei succesvol beheerst. U heeft op deze wijze een systeem die vrijwel zonder chemie, op een onderhoudsarme manier de microbiologische groei in het koelwater beheerst.

Ook voor het onderhouden, leveren, repareren van waterontharders en omgekeerde osmose apparatuur bent u bij ons aan het juiste adres. 

Met professionele waterbehandeling, reiniging en goed technisch onderhoud kan een langere levensduur en optimaal rendement van uw koeltoren of verdampingscondensor gewaarborgd worden.

 

Waterbehandeling om legionella te bestrijden 

Als eigenaar/beheerder van natte koeltorens bent u sinds 1 januari 2004 wettelijk verplicht in het bezit te zijn van een legionella beheersplan. Vanaf 1 januari 2010 geldt een meldplicht natte koeltorens (RIVM). De legionellabacterie is de veroorzaker van Legionellose; een besmettelijke ziekte die ernstige longonsteking kan veroorzaken. Als organisatie is het daarom belangrijk dat u legionella bestrijdt door alle mogelijke risico’s van besmetting te voorkomen.

Mr. GoodTower heeft opgeleide medewerkers die ISSO 55.3 gecertificeerd zijn en helpen u met professionele legionella bestrijding voor koeltoreninstallaties. Wij kunnen voor u een legionella risico-inventarisatie uitvoeren van het complete koelwatersysteem en hierna stellen wij een legionella beheersplan op. Door een periodieke analyse van reiniging en onderhoud van uw koelinstallatie bent u verzekert van een legionella beheersplan en voldoet u aan de wettelijke regels (Wet Milieubeheer; zorgplicht omgeving, omgevingsdienst en de Arbeidsomstandighedenwet; zorgplicht naar eigen werknemers).

Mr. GoodTower is het officiële Nederlandse Service Center van EvapcoAls u meer wilt weten over de waterbehandeling voor uw koeltoren of verdampingscondensor of over het vinden van het juiste waterbehandelingsprogramma, kunt u altijd met ons contact opnemen via info@good-tower.nl of 085 00 69 169. Wij hebben ruime ervaring met koeltorens/verdampingscondensors en adviseren u graag!