Waterbehandeling

Waterbehandeling, waarom?

Uw koeltorens dienen optimaal beschermd te worden, zowel tegen kalk en corrosie als tegen de legionellabacterie. Samen met Evapco hebben wij hiervoor een uitgekiend waterbehandelingsprogramma samengesteld.

chemische-waterbehandeling

Chemische waterbehandeling

Milieuvriendelijke waterbehandeling

Milieuvriendelijke waterbehandeling

Chemische waterbehandeling

Waterbehandelingsproducten
Op het gebied van chemische waterbehandeling zijn wij voor de Nederlandse markt exclusief distributeur van de gerenomeerde koeltorenbouwer Evapco en van een door ons geselecteerde waterbehandelingsfirma. Door deze samenwerking hebben wij de beschikking over zorgvuldig ontwikkelde en uitvoerig geteste producten.

Ons assortiment bestaat uit de volgende producten:

  • Biociden om de legionellabacterie te bestrijden
  • Kalk- en corrosie inhibitoren om kalkaanslag en corrosie in de installatie te voorkomen
  • Disperganten om biologische vervuiling in het systeem te voorkomen
  • Doseerinstallaties en componenten, zoals regeltechniek, doseerpompen, doseervaten, lekbakken, geleidbaarheidsmeters, spuikleppen, watermeters etc

Met bovengenoemde producten in combinatie met onze dienstverlening zorgen wij ervoor dat de beschikbaarheid en het rendement van uw installaties optimaal blijft. Wij weten als geen ander, als geselecteerd Evapco Service Center, wat goed is voor uw koeltoren!

Chemievrije waterbehandeling

Pulse~Pure®: bacterie afdoding zonder chemie

De nieuwste generatie milieuvriendelijke waterbehandeling
pulsepureGeen opslag van waterbehandelingsproducten, geen belasting meer voor mens en milieu: welkom in de wereld van de revolutionaire Pulse~Pure!

Door het gebruik van zowel hoog- als laagfrequent magnetische golven wordt het kiemgetal van het koelwater gegarandeerd onder de 10.000 kVE/ml gehouden. Door deze techniek te combineren met de door Evapco ontwikkelde BioControlFeeder® wordt tevens de legionellagroei succesvol beheerst. U heeft op deze wijze een systeem die vrijwel zonder chemie, op een onderhoudsarme manier de microbiologische groei in het koelwater beheerst.

Download hier onze digitale brochure

Smartshield®: maakt gebruik van tabletten i.p.v. inhibitorvloeistoffen

De nieuwste generatie kalk- en corrosie-inhibitoren
smartshield

SmartShield® maakt gebruik van tabletten die oplossen in een zijstroom van het koelwater. Een regelaar regelt de concentratie van de inhibitor en daarmee heeft u de zekerheid dat de koeltoren en verdampingscondensor vrij blijft van kalkaanslag en corrosie. Dit, door Evapco ontwikkeld waterbehandelingssysteem, zorgt voor een optimale bescherming van uw koeltoren en is uiterst zorgvuldig getest en beproefd.

In combinatie met ons Pulse~Pure® systeem wordt de waterbehandeling milieuvriendelijk aangepakt, onderhoudsarm, zonder in te boeten op kwaliteit en performance. Daarmee zijn deze systemen klaar om u verder de 21e eeuw in te helpen.

Download hier onze digitale brochure