Waterbehandeling

Waterbehandeling, waarom?

Uw koeltorens dienen optimaal beschermd te worden, zowel tegen kalk en corrosie als tegen de gevreesde legionellabacterie. Samen met Evapco hebben wij hiervoor een uitgekiend waterbehandelingprogramma samengesteld.

Waterbehandelingproducten
Op het gebied van chemische waterbehandeling zijn wij voor de Nederlandse markt exclusief distributeur van de gerenomeerde koeltorenbouwer en marktleider Evapco en de Amerikaanse multinational Solenis Inc. Door deze samenwerking hebben wij de beschikking over zorgvuldig ontwikkelde en geselecteerde producten.

chemische-waterbehandeling

Chemische waterbehandeling

Milieuvriendelijke waterbehandeling

Milieuvriendelijke waterbehandeling

Chemische waterbehandeling

www.solenis.com

Waterbehandelingproducten
Op het gebied van chemische waterbehandeling zijn wij voor de Nederlandse markt exclusief distributeur van de gerenomeerde Amerikaanse multinational Solenis Inc. Door deze samenwerking hebben wij de beschikking over zorgvuldig ontwikkelde, en uitvoerig geteste producten.

Ons assortiment bestaat uit de volgende producten:

  • Biociden om de legionellabacterie te bestrijden
  • Kalk- en corrosie inhibitoren om kalkaanslag en corrosie in de installatie te voorkomen
  • Disperganten om biologische vervuiling in het systeem te voorkomen
  • Doseerinstallaties en componenten, zoals regelaars, doseerpompen, doseervaten, lekbakken, geleidbaarheidsmeters, spuikleppen, watermeters etc

Met bovengenoemde producten in combinatie met onze dienstverlening zorgen wij ervoor dat de beschikbaarheid en het rendement van uw installaties optimaal blijft. Wij weten als geen ander, als geselecteerd Evapco servicecenter, wat goed is voor uw koeltoren!

Chemievrije waterbehandeling

Pulse~Pure®: bacterie afdoding zonder chemie

De nieuwste generatie milieuvriendelijke waterbehandeling
pulsepureGeen opslag van peperdure chemicaliën, geen belasting meer voor mens en milieu: welkom in de wereld van de revolutionaire Pulse~Pure!

Door het gebruik van zowel hoog- als laagfrequent magnetische golven wordt het kiemgetal van het koelwater gegarandeerd onder de 10.000 kVE/ml gehouden. Door deze techniek te combineren met de door Evapco ontwikkelde BioControlFeeder® wordt tevens de legionellagroei succesvol beheerst. U heeft op deze wijze een systeem die vrijwel zonder chemie, op een onderhoudsarme manier de microbiologische groei in het koelwater beheerst.

Download hier onze digitale brochure

Smartshield®: geen gedoe meer met inhibitorvloeistoffen

De nieuwste generatie kalk- en corrosie-inhibitoren
smartshieldGeen opslag van chemie, geen gesjouw meer met vaten, geen gedoe meer met opvullen van containers: welkom in de wereld van SmartShield®!

SmartShield® maakt gebruik van tabletten die oplossen in een zijstroom van het koelwater. Een regelaar regelt de concentratie van de inhibitor en daarmee heeft u de zekerheid dat de koeltoren en verdampingscondensor vrij blijft van kalkaanslag en corrosie. Dit door Evapco ontwikkeld waterbehandelingssysteem zorgt voor een optimale bescherming van uw koeltoren en is uiterst zorgvuldig getest en beproefd.

In combinatie met ons Pulse~Pure® systeem wordt de waterbehandeling milieuvriendelijk aangepakt, onderhoudsarm, zonder in te boeten op kwaliteit en performance. Daarmee zijn deze systemen klaar om u verder de 21e eeuw in te helpen.

Download hier onze digitale brochure